[ Søg ]  [ Adv. søgning ]
 
 

Kursusnr.129415
KursusnavnKa’ vi ikke bare læse? Om lystlæsning og dannelse
Beskrivelse

KURSET ER UNDER ABONNEMENT

Indledning
’Hey… Hvorfor skal vi altid gøre alt det der med teksterne? Ka’ vi ikke bare læse nogle gange?’, spurgte Tobias engang, da jeg igen havde udleveret en tekst og en hulens masse medfølgende opgaver til min 8. klasse. Og så stod jeg der og blev konfronteret med noget vigtigt, jeg havde glemt.

Målgruppe
Dansklærere.

Mål
Eleverne skal i danskfaget ’fremme deres oplevelse og forståelse af litteratur og andre æstetiske tekster, fagtekster, sprog og kommunikation som kilder til udvikling af personlig og kulturel identitet. Faget skal fremme elevernes indlevelsesevne og deres æstetiske, etiske og historiske forståelse.’

Indhold
I en skolehverdag, der er præget af mange mål og krav og en tid, hvor vi så gerne vil have vores elever til at læse, bør vi huske, at man også kan læse, fordi det er dejligt og dannelse at læse.

På dette kursus ser vi nærmere på litteraturen og dens dannelsespotentiale. Hvad er danskfagets dannelsesopgave, og hvordan bidrager litteraturen til elevernes dannelse? Hvad kan vi som dansklærere gøre for at skabe rammer for dette i en tid, hvor der er mange andre, og ofte mere fristende, tilbud? Og hvilke tekster har potentialet til at blive lagt i den litterære rygsæk, som eleverne skal have med på vejen videre?

Arrangør
Center for Undervisningsmidler Bornholm ved Maiken Adelsten.

 
Kursusdatoer
DatoTid og StedInstruktørKursusnr.
20-01-2022 Formand for Dansklærerforeningens Folkeskolesektio Katja Gottlieb
129415
Antal dage1
Pris pr. deltagerKr. 795,-
Prisen er inkl.Forplejning
Sidste tilmelding30-06-2021
 
Kontakt venligst:
Vores kursussekretariat om spørgsmål vedr. tilmelding på:
E-mail: cfub@ucc.dk
Tlf.: 4189 9140

For yderligere spørgsmål vedr. kursusindhold:
Maiken Adelsten
E-mail: maid@kp.dk
Tlf.: 41897533