[ Søg ]  [ Adv. søgning ]
 
 

Kursusnr.119031
KursusnavnRealisme i ungdomslitteratur og lydfortællinger
Undertitel- udskolingen
Beskrivelse

Kurset er flyttet fra 8. september 2020 til 2. februar 2021.

Målgruppe
Dansklærere i udskolingen

Underviser
Trine May, læremiddelforfatter

Hvad kendetegner den nye, realistiske ungdomslitteratur? Alvor, grundig research, tilstedeværelse af andre medier, autentiske miljøer og multimodalitet er blot nogle af tendenserne.

Vi sætter spot på de nyeste værker, og du får konkrete idéer til, hvordan arbejdet med et hovedværk kan organiseres, så alle elever er med – og alle engageres i litteraturen. Vi kommer desuden omkring, hvordan arbejdet med noveller og multimodale fortællinger som graphic novels kan tilrettelægges og gennemføres, så vi både udvikler elevernes læse- og fortolkningskompetence.

Herefter vender vi blikket mod den fremadstormende genre lydfortællinger. Vi lytter til uddrag, og du præsenteres for idéer til, hvordan arbejdet med analyse og fortolkning af lydfortællingerne kan praktiseres ved hjælp af redskaber fra retorikkens værktøjskasse. Vi kommer også ind på, hvordan lydfortællinger kan indgå i afgangsprøven.

Mål
Du får:
• indsigt i, hvad der kendetegner den nyere realistiske ungdomslitteratur
• indblik i, hvordan arbejdet med et hovedværk kan organiseres, så alle elever er med
• konkrete idéer til, hvordan arbejdet med noveller, multimodale fortællinger og lydfortællinger kan tilrettelægges, så både elevernes læse- og fortolkningskompetence udvikles.

På Københavns Professionshøjskole afholder CFU sine kurser med god afstand i undervisningslokalerne, håndsprit og ansigtsmaske såfremt det er relevant. Rengøringen er intensiveret så der rengøres kontaktpunkter to gange dagligt. Al forplejning leveres i undervisningslokalerne, så køen i kantinen undgås.

Covid-19 har indflydelse på alles privat- og arbejdsliv, men mange aktiviteter kan heldigvis gennemføres – når blot vi har fokus på myndighedernes retningslinjer. Såfremt anbefalingerne fra myndighederne ændres og får betydning for Center for Undervisningsmidlers tilbud, vil vi give direkte besked til alle involverede.

CFU119031

 


 
Kursusdatoer
DatoTid og StedInstruktørKursusnr.
02-02-2021Kl. 09:00-15:00 
CC - K2.05 (34 pers.) 
Humletorvet 3 
1799 København V 

Læremiddelforfatter Trine May
119031
Antal dage1
Pris pr. deltagerKr. 1200,-
Sidste tilmelding05-01-2021
 
Kontakt venligst:
Vores kursussekretariat om spørgsmål vedr. tilmelding på:
E-mail: kursus-cfu@kp.dk
Tlf.: 4189 9113

For yderligere spørgsmål vedr. kursusindhold:
Trine Ferdinand
E-mail: trif@kp.dk
Tlf.: 4189 7053