[ Søg ]  [ Adv. søgning ]
 
 

Kursusnr.119029
KursusnavnHvordan udfordrer du dine dygtige elever i matematik?
Beskrivelse

Elever med særlige forudsætninger i matematik har brug for andet end mere teori. Vi arbejder med forskellige typer opgaver: problemløsende med en eksperimenterende tilgang, lukkede opgaver, hvor man skal se systemer, opstille hypoteser osv., og åbne opgaver, hvor eleverne løser virkelige problemer.

Mange dygtige elever er langt foran resten af klassen i deres forståelse af matematik. Hvordan udfordrer du de elever uden blot at give dem mere teori?

Kurset har fokus på, hvordan man udfordrer de dygtige elever med opgaver, der har fokus på problemløsning, og som kræver en eksperimenterende tilgang. Vi ser både på lukkede opgaver, hvor man skal se systemer, opstille hypoteser osv., og på mere åbne opgaver, hvor eleverne skal løse virkelige problemer.

På første kursusdag vil du se en masse eksempler på opgaver, der kræver, at eleven har en eksperimenterende tilgang og udforsker problemstillinger. I de lukkede opgaver har vi fokus på, hvordan opgaver er bygget op, så eleverne skal prøve sig frem, se systemer, opstille hypoteser og argumentere for dem. I de åbne opgaver ser vi på, hvordan opgaverne er konstrueret, så eleven løser et virkeligt problem, bliver udfordret matematisk og har mulighed for selv at opbygge et løsningsforslag, samtidig med at der er klare rammer.

Mellem de to kursusdage har du mulighed for at afprøve nogle af opgaverne i undervisningen, og på anden kursusdag har vi fokus på, hvordan man udvikler opgaver, og hvor der er inspiration at hente.

Målgruppe
Matematiklærere i 7.-9. klasse

På Københavns Professionshøjskole afholder CFU sine kurser med god afstand i undervisningslokalerne, håndsprit og ansigtsmaske såfremt det er relevant. Rengøringen er intensiveret så der rengøres kontaktpunkter to gange dagligt. Al forplejning leveres i undervisningslokalerne, så køen i kantinen undgås.

Covid-19 har indflydelse på alles privat- og arbejdsliv, men mange aktiviteter kan heldigvis gennemføres – når blot vi har fokus på myndighedernes retningslinjer. Såfremt anbefalingerne fra myndighederne ændres og får betydning for Center for Undervisningsmidlers tilbud, vil vi give direkte besked til alle involverede.


 

CFU 119029

 
Kursusdatoer
DatoTid og StedInstruktørKursusnr.
28-01-2021Kl. 13:00-16:00 
CC - K2.05 (34 pers.) 
Humletorvet 3 
1799 København V 

Cand.scient. Kirsten Rosenkilde
119029
11-03-2021Kl. 13:00-16:00 
CC - K2.05 (34 pers.) 
Humletorvet 3 
1799 København V 

Cand.scient. Kirsten Rosenkilde
119029
Antal dage2
Pris pr. deltagerKr. 1100,-
Sidste tilmelding17-12-2020
 
Kontakt venligst:
Vores kursussekretariat om spørgsmål vedr. tilmelding på:
E-mail: kursus-cfu@kp.dk
Tlf.: 4189 9113

For yderligere spørgsmål vedr. kursusindhold:
Kirsten Søs Spahn
E-mail: ksp@kp.dk
Tlf.: 41897438