[ Søg ]  [ Adv. søgning ]
 
 

Kursusnr.209068
KursusnavnMatematik for fremmedsprogede elever
Beskrivelse

Målgruppe
Matematiklærere i 1.-10. klasse og lærere i modtageklasser

Undervisere
Diana Rigtrup, lektor og ph.d. ved KP, og Steffen Overgaard, lektor ved KP

Hvordan inddrager du nyankomne og tosprogede elevers baggrund og matematikforståelse, så de bliver en ressource i undervisningen? Ved at anvende matematik som en mediator mellem elevens modersmål og dansk understøtter du elevens sprogudvikling generelt.

På kurset bliver du introduceret til et nyt undervisningsmateriale, der er blevet til i samarbejde med lærere og tosprogede elever fra syv skoler i projektet ‘Mod på Mat’. Materialet er sprogudviklende og indeholder temaer med fokus på samfund og dannelse.

Gennem eksempler fra materialerne og fra samarbejdet med skolerne vil vi vise, hvordan nyankomnes baggrund og matematikforståelse kan inddrages som en ressource i undervisningen.
Arbejdsformen på kurset vil veksle mellem oplæg, praktiske øvelser og didaktiske drøftelser.

Mål
Du får redskaber til at anvende nye materialer, der udvikler sproget, og idéer til, hvordan du inddrager elevernes eget modersmål som en ressource.

På Københavns Professionshøjskole afholder CFU sine kurser med god afstand i undervisningslokalerne, håndsprit og ansigtsmaske såfremt det er relevant. Rengøringen er intensiveret så der rengøres kontaktpunkter to gange dagligt. Al forplejning leveres i undervisningslokalerne, så køen i kantinen undgås.

Covid-19 har indflydelse på alles privat- og arbejdsliv, men mange aktiviteter kan heldigvis gennemføres – når blot vi har fokus på myndighedernes retningslinjer. Såfremt anbefalingerne fra myndighederne ændres og får betydning for Center for Undervisningsmidlers tilbud, vil vi give direkte besked til alle involverede.


CFU 209068

 
Kursusdatoer
DatoTid og StedInstruktørKursusnr.
04-11-2020Kl. 9:00-15:00 
CC - K2.05 (34 pers.) 
Humletorvet 3 
1799 København V 

Lektor og Ph.d. ved KP Diana Rigtrup
Lektor ved KP Steffen Overgaard
209068
Antal dage1
Pris pr. deltagerKr. 1650,-
Sidste tilmelding07-10-2020
 
Kontakt venligst:
Vores kursussekretariat om spørgsmål vedr. tilmelding på:
E-mail: kursus-cfu@kp.dk
Tlf.: 4189 9113

For yderligere spørgsmål vedr. kursusindhold:
Kirsten Søs Spahn
E-mail: ksp@kp.dk
Tlf.: 41897438