[ Søg ]  [ Adv. søgning ]
 
 

Kursusnr.119016
KursusnavnTre små morfemer - ret så stor betydning
Beskrivelse

Målgruppe
Dansklærere og læsevejledere på melletrinnet og i udskolingen

Underviser
Trine Gandil, lektor ved KP

Elevernes opmærksomhed på ords betydningsdele (morfemer) kan have stor betydning for
udviklingen af deres ordkendskab og stave- og læsefærdigheder. Men hvordan kan vi undervise i morfologi? Og hvor meget skal vi selv vide om ordenes opbygning? Få en indføring i morfologi og idéer til, hvordan du kan arbejde med morfologisk opmærksomhed og morfematiske strategier i undervisningen.

Sprogets mindste betydningsbærende enheder kaldes morfemer. Der er tre slags, nemlig rødder, afledninger og bøjninger, som vi kombinerer og danner et principielt uendeligt antal ord og ordformer af. Sådan opstår ord som snemus, udklædningstøj, flyvske, hengiven, voksbeklædte, sag(s)forhold, receptorer, aerodynamik og irrelevant.

Alle elever kan have gavn af undervisning i morfologi, men særligt elever med mindre gode sproglige forudsætninger, fx ordblinde eller elever med dansk som andetsprog, vil have et godt udbytte.

Mål
Du får en basisviden om morfologi og idéer til, hvordan området kan indgå i din undervisning.

På Københavns Professionshøjskole afholder CFU sine kurser med god afstand i undervisningslokalerne, håndsprit og ansigtsmaske såfremt det er relevant. Rengøringen er intensiveret så der rengøres kontaktpunkter to gange dagligt. Al forplejning leveres i undervisningslokalerne, så køen i kantinen undgås.

Covid-19 har indflydelse på alles privat- og arbejdsliv, men mange aktiviteter kan heldigvis gennemføres – når blot vi har fokus på myndighedernes retningslinjer. Såfremt anbefalingerne fra myndighederne ændres og får betydning for Center for Undervisningsmidlers tilbud, vil vi give direkte besked til alle involverede.


CFU119016

 
Kursusdatoer
DatoTid og StedInstruktørKursusnr.
01-03-2021Kl. 12:00-16:00 
CC - K2.06 (30 pers.) 
Humletorvet 3 
1799 København V 

Lektor, KP Trine Gandil
119016
Antal dage1
Pris pr. deltagerKr. 700,-
Sidste tilmelding01-02-2021
 
Kontakt venligst:
Vores kursussekretariat om spørgsmål vedr. tilmelding på:
E-mail: kursus-cfu@kp.dk
Tlf.: 4189 9113

For yderligere spørgsmål vedr. kursusindhold:
Thomas Ais Christensen
E-mail: tach@kp.dk
Tlf.: 41897428