[ Søg ]  [ Adv. søgning ]
 
 

Kursusnr.119013
KursusnavnEn haj til medier og en ørn til litteratur
Beskrivelse

Målgruppe
Dansklærere i indskolingen samt PLC-medarbejdere

Underviser
Trine May, læremiddelforfatter

Allerede i indskolingen er det vigtigt, at eleverne forholder sig reflekteret til de mange medier, de er omgivet af. Med afsæt i begrebet kommunikation får du bud på, hvordan undervisningen i medier kan praktiseres fra skolestart. Vi kommer omkring forskellen på off- og onlinekommunikation, billeddeling, digitale fodspor m.v. Målet er, at den enkelte elev forholder sig reflekteret til eget mediebrug.

Herefter skal det handle om litteratur. Du præsenteres for den største litteratur til de mindste, og med afsæt i helt nye billedbøger for de 6-9-årige får du idéer til, hvordan arbejdet med moderne litteratur kan tilrettelægges og gennemføres i den allerførste danskundervisning.

I den moderne billedbog blander billeder sig med teksten på alternative måder og fortæller ofte en væsentlig del af historien. Det giver god mulighed for aktiviteter i undervisningen, hvor eleverne får lov at opleve bevægende fortællinger, og hvor deres multimodale tekstkompetence udvikles. Vi kommer også omkring romangenren og en enkelt fagbog.

Mål
Du får:
- indsigt i, hvordan du kan undervise i medier i indskolingen
- præsenteret de nyeste og mest interessante billedbøger
- konkrete idéer til forløb med moderne børnelitteratur

På Københavns Professionshøjskole afholder CFU sine kurser med god afstand i undervisningslokalerne, håndsprit og ansigtsmaske såfremt det er relevant. Rengøringen er intensiveret så der rengøres kontaktpunkter to gange dagligt. Al forplejning leveres i undervisningslokalerne, så køen i kantinen undgås.

Covid-19 har indflydelse på alles privat- og arbejdsliv, men mange aktiviteter kan heldigvis gennemføres – når blot vi har fokus på myndighedernes retningslinjer. Såfremt anbefalingerne fra myndighederne ændres og får betydning for Center for Undervisningsmidlers tilbud, vil vi give direkte besked til alle involverede.

CFU119013

 

 
Kursusdatoer
DatoTid og StedInstruktørKursusnr.
13-01-2021Kl. 09:00-15:00 
CC - K2.05 (34 pers.) 
Humletorvet 3 
1799 København V 

Læremiddelforfatter Trine May
119013
Antal dage1
Pris pr. deltagerKr. 1200,-
Sidste tilmelding16-12-2020
 
Kontakt venligst:
Vores kursussekretariat om spørgsmål vedr. tilmelding på:
E-mail: kursus-cfu@kp.dk
Tlf.: 4189 9113

For yderligere spørgsmål vedr. kursusindhold:
Trine Ferdinand
E-mail: trif@kp.dk
Tlf.: 4189 7053