[ Søg ]  [ Adv. søgning ]
 
 

Kursusnr.209041
KursusnavnPå fod med de nye genrer af fag- og brugstekster
Beskrivelse

Kurset er overtegnet, men det er muligt at komme på en venteliste.

Målgruppe
Dansklærere i 7.-10. klasse

Underviser
Charlotte Rytter, lærebogsforfatter og danskkonsulent

Fag-og brugstekster skal i højere grad være repræsenteret i tekstopgivelserne til den mundtlige prøve i dansk. Men det kan ofte være svært at få disse tekster integreret i undervisningen. Netop disse typer af tekster rummer et stort læselyst-potentiale hos eleverne og kan derfor styrke både deres læse- og fortolkningskompetence, så de bliver analytiske og kritiske læsere af mange forskellige typer af tekster.

Dette kursus er en inspirationsdag, en tekstkavalkade, et genrepotpourri af fede tekster, som gør eleverne klogere på sig selv og på verden, og som lærer dem at gennemskue, hvad sprog og tekster kan. Sammen går vi ombord i en række forskellige tekster, og vi ser på analysetilgange og forslag til forløb. Der vil med garanti være nye tekster, der kan bruges i egen undervisning.

Vi kommer også omkring kravene til tekstopgivelser, fordybelsesområder og prøveoplæg til prøveform B, og der vil også være gode råd og staldtips til den mundtlige prøve i dansk.

• Læseplanens tekstkategorier og pejlemærker for tekstvalg i undervisningen
• Analyseværktøjer med genbrugsværdi og overførselsmuligheder
• Indblik i den mundtlig prøve og fif til, hvordan du bedst klæder dig selv og eleverne på
• Inspiration til arbejde med journalistiske tekster, kampagnetekster, argumenterende tekster, pressefoto, dokumentar og crossovers

Mål
Du får inspiration til nye fag- og brugstekster, idéer til, hvordan du kan arbejde med dem i undervisningen, og indblik i den mundtlige prøve i dansk.

På Københavns Professionshøjskole afholder CFU sine kurser med god afstand i undervisningslokalerne, håndsprit og ansigtsmaske såfremt det er relevant. Rengøringen er intensiveret så der rengøres kontaktpunkter to gange dagligt. Al forplejning leveres i undervisningslokalerne, så køen i kantinen undgås.

Covid-19 har indflydelse på alles privat- og arbejdsliv, men mange aktiviteter kan heldigvis gennemføres – når blot vi har fokus på myndighedernes retningslinjer. Såfremt anbefalingerne fra myndighederne ændres og får betydning for Center for Undervisningsmidlers tilbud, vil vi give direkte besked til alle involverede.


CFU209041

 
Kursusdatoer
DatoTid og StedInstruktørKursusnr.
07-10-2020Kl. 09:00-15:00 
CC - K2.05 (34 pers.) 
Humletorvet 3 
1799 København V 

Lærebogsfordatter, lærer og danskkonsulent Charlotte Rytter
209041
Antal dage1
Pris pr. deltagerKr. 1200,-
Sidste tilmelding09-09-2020
 
Kontakt venligst:
Vores kursussekretariat om spørgsmål vedr. tilmelding på:
E-mail: kursus-cfu@kp.dk
Tlf.: 4189 9113

For yderligere spørgsmål vedr. kursusindhold:
Trine Ferdinand
E-mail: trif@kp.dk
Tlf.: 4189 7053