[ Søg ]  [ Adv. søgning ]
 
 

Kursusnr.209028
KursusnavnModerne børnelitteratur og sociale medier
Beskrivelse

Målgruppe
Dansklærere på mellemtrinnet samt plc-medarbejdere

Underviser
Trine May, læremiddelforfatter

Hvordan kan vi både udvikle elevernes læsekompetence og læselyst, når de nu – forståeligt nok – orienterer sig mere og mere i andre medier?

Du får eksempler på, hvordan du kan stilladsere elevernes selvstændige læsning, og du får idéer til, hvordan du kan udvikle deres multimodale tekstkompetence. Herefter får du en update på børnelitteraturen inden for både billedbog, roman og graphic novel, og du får inspiration og konkrete idéer til, hvordan de moderne værker kan indgå i fokuserede forløb i litteraturundervisningen.

Til sidst vender vi blikket mod sociale medier som YouTube, Instagram, TikIok og Snapchat, som mellemtrinseleverne er storforbrugere af. Vi kommer ind på, hvad de populære kidfluencere kan, og hvordan man hensigtsmæssigt interagerer med opfordringer, likes og kommentarer, når hele verden læser med. Målet er, at den enkelte elev forholder sig mere reflekteret til eget mediebrug og øger sin viden om dataetik.

Mål
Du får:
• Indsigt i, hvordan du udvikler elevernes læselyst, samtidig med at du styrker deres læsekompetence
• viden om den nyeste børnelitteratur og om, hvordan den kan udvikle elevernes fortolkningskompetence
• konkrete idéer til, hvordan undervisning i sociale medier kan praktiseres

På Københavns Professionshøjskole afholder CFU sine kurser med god afstand i undervisningslokalerne, håndsprit og ansigtsmaske såfremt det er relevant. Rengøringen er intensiveret så der rengøres kontaktpunkter to gange dagligt. Al forplejning leveres i undervisningslokalerne, så køen i kantinen undgås.

Covid-19 har indflydelse på alles privat- og arbejdsliv, men mange aktiviteter kan heldigvis gennemføres – når blot vi har fokus på myndighedernes retningslinjer. Såfremt anbefalingerne fra myndighederne ændres og får betydning for Center for Undervisningsmidlers tilbud, vil vi give direkte besked til alle involverede.

CFU209028

 
Kursusdatoer
DatoTid og StedInstruktørKursusnr.
20-10-2020Kl. 09:00-15:00 
CC - K2.05 (34 pers.) 
Humletorvet 3 
1799 København V 

Læremiddelforfatter Trine May
209028
Antal dage1
Pris pr. deltagerKr. 1200,-
Sidste tilmelding22-09-2020
 
Kontakt venligst:
Vores kursussekretariat om spørgsmål vedr. tilmelding på:
E-mail: kursus-cfu@kp.dk
Tlf.: 4189 9113

For yderligere spørgsmål vedr. kursusindhold:
Trine Ferdinand
E-mail: trif@kp.dk
Tlf.: 4189 7053