[ Søg ]  [ Adv. søgning ]
 
 

Kursusnr.209007
KursusnavnPå opdagelse i kulturdimensionen
Undertitel- praksisanbefalinger
Beskrivelse

Målgruppe
Engelsk-, tysk- og fransklærere på mellemtrinnet og i udskolingen

Undervisere
Maria Pia Pettersson Lektor Ph.d. UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole, Helle Rodenberg, Danièle Eychenne og Christina Hellensberg, CFU, KP

I Fælles Mål for alle tre fremmedsprog lægges der vægt på dannelsesaspektet, både det sproglige og det kulturelle.  Elevernes mange forskellige erfaringer med sprog og kulturer skal medtænkes i undervisningen, når vi har fokus på kulturdimensionen. Hvordan kan du tage hånd om den komplekse opgave og indfri de ambitioner, der ligger i Fælles Mål?

Dagen indledes med et oplæg med afsæt i et nyt forskningsprojekt, der har undersøgt, hvordan kulturdimensionerne afspejler sig i elevers interaktion og praksisser i klasserummet. Oplægget formidler projektets resultater og kommer med bud på praksisanbefalinger.

Efterfølgende arbejder vi i sproggrupper for engelsk, tysk og fransk, hvor vi diskuterer praksisanbefalingerne. Vi undersøger, hvordan tilgangen i udvalgte læremidler er, og ser på, hvordan vi i egen praksis kan medtænke anbefalingerne.

Mål
• Du får kendskab til, hvordan interkulturel og kommunikativ kompetence afspejler sig i elevers interaktion og praksisser i klasserummet. 
• Du får indsigt i, hvad anbefalingerne betyder for din praksis og dit fokus på kultur- og samfundskompetence i fremmedsprogsundervisningen.
• Du får redskaber til at undersøge, hvad forskellige elevafsæt betyder, når du anvender opgaver vedr. kulturaspekter i læremidler.

CFU209007

 
Kursusdatoer
DatoTid og StedInstruktørKursusnr.
12-11-2020Kl. 9:00-15:00 
CC - K2.06 (30 pers.) 
Humletorvet 3 
1799 København V 

pædagogisk konsulent på CFU Helle Rodenberg
Pædagogisk konsulent i tysk og EMSF/ Christina Hellensberg
Pædagogisk konsulent på CFU, fransklærer Danièle Eychenne
Pia Maria Pettersson
209007
Antal dage1
Pris pr. deltagerKr. 1900,-
Sidste tilmelding15-10-2020
 
Kontakt venligst:
Vores kursussekretariat om spørgsmål vedr. tilmelding på:
E-mail: kursus-cfu@kp.dk
Tlf.: 4189 9113

For yderligere spørgsmål vedr. kursusindhold:
Danièle Eychenne
E-mail: dey@kp.dk
Tlf.: 4189 7431