[ Søg ]  [ Adv. søgning ]
 
 

Kursusnr.109408
KursusnavnEn haj til medier og en ørn til litteratur
Undertitel- om den allerførste medie- og litteraturundervisning
Beskrivelse

Indledning
Vores indskolingselever er, som den første generation, født med en iPad i hænderne, men det gør dem ikke automatisk til reflekterede mediebrugere. Det bliver de kun, hvis de undervises i medier, og derfor er medier en vigtig del af danskfaget – også i indskolingen.

Målgruppe
Lærere, der underviser i dansk i indskolingen og vejledere i PLC.

Mål
Kurset giver inspiration og konkrete ideer til, hvordan digitale medier og ny børnelitteratur kan indgå i indskolingens danskundervisning.

Indhold
Der gives bud på, hvordan den første medie- og litteraturundervisning kan praktiseres. Forskellige medier og vinkler på kommunikation indgår, og vi kommer omkring YouTube, weblæsning, podcast og ikke mindst god tone i digitale medier.

Herefter skal det handle om litteratur: Du præsenteres de bedste og mest undervisningsegnede billedbøger for de 6-9-årige og gives ideer til, hvordan arbejdet med moderne børnelitteratur kan tilrettelægges og gennemføres i den allerførste danskundervisning. Med afsæt i, hvad en fortælling og hvad en billedbog er, kommer vi omkring arbejde med personskildring, forløb, tema og genre i både tekst og billeder. der gives også ideer til, hvordan den enkelte elev – på baggrund af samarbejde med klassekammerater – kan udarbejde sin egen samlede analyse og fortolkning af en billedbog.

Arrangør
Center for Undervisningsmidler Bornholm ved Maiken Adelsten.

 
Kursusdatoer
DatoTid og StedInstruktørKursusnr.
09-03-2020 Lærebogsforfatter Trine May
109408
Antal dage1
Pris pr. deltagerKr. 795,-
Prisen er inkl.Forplejning
Sidste tilmelding04-07-2019
 
Kontakt venligst:
Vores kursussekretariat om spørgsmål vedr. tilmelding på:
E-mail: cfub@ucc.dk
Tlf.: 4189 9140

For yderligere spørgsmål vedr. kursusindhold:
Maiken Adelsten
E-mail: maid@ucc.dk
Tlf.: 41897533