[ Søg ]  [ Adv. søgning ]
 
 

Kursusnr.109013
KursusnavnGrammatik im Kontext lernen
Beskrivelse

Eleverne skal styrke deres formidlingsevne og sproglige korrekthed. De skal lykkes med deres sprog. Vi ser på grammatikarbejde i kontekst, og du får idéer til, hvordan faste vendinger kan automatiseres, og hvordan grammatikundervisningen kan integreres i arbejdet med tyske tekster, film og sange.

Med afsæt i mottoet ”aktive elever lærer mest” ser vi på grammatikarbejde i kontekst. Vi vil have fokus på, hvordan vi i tyskundervisningen kan arbejde med ’sprogligt fokus’ ud fra et kommunikativt sprogsyn. Arbejdet med ’sprogligt fokus’ skal have afsæt i de kontekster, hvor sproget optræder. Målet er at styrke elevernes formidlingsevne og sproglige korrekthed i tyskundervisningen – både mundtligt og skriftligt.
Sprogets form og rette indhold læres ved aktivt at bruge det i forskellige sammenhænge og opnå refleksion om sproget og sprog, der lykkes. I løbet af kurset vil du blive præsenteret for elevaktiverende øvelser, som tager udgangspunkt i kommunikationen i hverdagssituationer. Opgaverne, der bliver præsenteret, har også fokus på at styrke de sociale relationer i klassen gennem fx spil, leg, skæve og kreative opgaver.

Mål
Du får:
• idéer til hvordan elevaktiverende sprogfokusopgaver, fx spil og leg samt styrkelse af sociale relationer, kan motivere eleverne til at arbejde med grammatiske emner integreret i en funktionel sammenhæng
• kendskab til, hvordan faste vendinger og udtryk automatiseres
• idéer til, hvordan grammatikundervisningen kan integreres i arbejdet med fx autentiske tyske tekster, film og sange
Dette kursus veksler mellem oplæg og praksiseksempler, hvor du som kursusdeltager medvirker aktivt. Du vil gå hjem med et væld af ideer til øvelser, du kan bruge med det samme.

Målgruppe
Tysklærere i udskolingen

CFU 109013

 
Kursusdatoer
DatoTid og StedInstruktørKursusnr.
14-01-2020Kl. 9:00-15:00 
CC (faglokale) 
Humletorvet 3 
1799 København V 

Lærer og lærebogsforfatter Mathilde Nygaard Beck
109013
Antal dage1
Pris pr. deltagerKr. 900,-
Sidste tilmelding16-12-2019
 
Kontakt venligst:
Vores kursussekretariat om spørgsmål vedr. tilmelding på:
E-mail: kursus-cfu@kp.dk
Tlf.: 4189 9113

For yderligere spørgsmål vedr. kursusindhold:
Christina Hellensberg
E-mail: chel@kp.dk
Tlf.: 41897408